Volgende pagina Volgende pagina Vorige pagina Vorige pagina
Finish the Race … walk if you have to, but cross the line if you can. 
COPYRIGHT      MICHA HAVRELUK
Update  19.03.2018
THE FEEL GOOD CLUB ... CLARA PACTA, BONI  AMICI
ELSI  WERELDKAMPIOEN W55 100 km (Seregno - Italië 2012) JACQUES BELGISCH  KAMPIOEN TRAIL M 60 OP DE 50 K (La Roche - 2012)
EDWIN SPARTATHLONFINISHER (Athene - Sparta 2002: 246 KM)
klein, maar fijn... of geen kwantiteit, maar kwaliteit!
Joggingclub RUN & FUN Genk vzw
EEN ENERGIEKE, SYMPATHIEKE HARDLOOPCLUB : VOOR  JOGGERS, WEDSTRIJDATLETEN EN TRAIL RUNNERS VAN ALLE LEEFTIJDEN en NIVEAUS!
Clubfeest Clubfeest Locatie / Trainingen Locatie / Trainingen Home Home Wie zijn wij? Wie zijn wij? Verzekering Verzekering Outfit Outfit Archief Archief Lidmaatschap Lidmaatschap Leden Leden Louis Persoons Memorial Louis Persoons Memorial Coal Miners’ Trail Coal Miners’ Trail Contact Contact PAUL  4DE BELGISCHE PRESTATIE OOIT 6-DAAGSE BALATONFÜRED (HONGARIJE) 528,287 KM  4-10 MEI 2017 PR’S PR’S NIEUWS NIEUWS
DEE BELGISCH REC. 48 U. W50 - 95,482 K en B.R. op 6-daagse met 303,07 km BALATONFÜRED (HONGARIJE) - MEI 2017
21.04.2018 - EDWIN IN CASTEL DEL PIANO (ITA)
De Tuscany Crossing, een ultraloop over 103 km doorheen het betoverend mooie Toscane, leek me een ideaal uitstapje waarbij ik "mijn" geloop en "we"-time nog eens konden combineren. Het voorjaar zat al volgepropt met solo-uitstapjes dus was het hoog tijd om wat punten te scoren. Impulsief is de inschrijving in een mum geregeld waarna ik uit pluis wat er er me precies te wachten staat. Ik verschiet even als ik opvang dat er meer dan 3000 hoogtemeters te verwerken zijn maar dat wil ik nog wel es zien als ze die gaan vinden. Enkele kwetsuren en wat oplapwerk in het ziekenhuis. in de tweede helft van 2017, waren geen ideaal scenario om een goede basis te onderhouden. Vanaf eind januari kan ik echter gestaag terug opbouwen naar een piekweek van 150 km 2 weken voor de race. Op zaterdagmorgen 21 april, iets voor half 6, sta ik boordevol vertrouwen aan de start van een nieuw avontuur. Een avontuur dat bijna van zeer korte duur was. Vlak na de start beklimmen we de Rocca d'Orcia, een subliem uitzichtpunt maar ook een typische eye-catcher in dit unieke landschap. De afdaling verloopt wat verder over een steil, hobbelig pad waarmee we de Toscaanse velden induiken. Onze blitze hoofdlapjes staan ons bij om heelhuids het ochtendgloren te bereiken. Toch slaag ik er in mijn rechter enkel te verzwikken. Even een pijnscheut en een vloek. "Zo erg zal het wel niet zijn" probeer ik me in te prenten. De enkel blijft wel wat gevoelig. Het lijkt er op dat mijn enkelband (die van de tijdsregistratie ��) te strak zit. Langzamerhand komt de zon boven de heuvels piepen. Het is machtig om hier zo uren puur mogen te lopen. Tot in Montalcino is het genieten a volonté. Hier bevindt zich het 50 km punt en de finish van de "korte" afstand. In mijn euforie sjees ik de registratiematten en het half dorpje voorbij waarna enkele alerte fans me er op attent maken dat ik de "ristorno" heb gemist. Deze was hier heel uitgebreid met o.a. pasta en bier. Eerder had ik er eentje gespot waarbij de tafel gevuld was met aqua frizzante en cola zero. Rare jongens, die Italiaantjes. Vanaf km 50 verandert het landschap. We kunnen de zomerse omstandigheden sporadisch ontvluchten door een bosrijkere regio te bestormen. Het nadeel is wel dat de mooie uitzichten aan onze ogen worden onttrokken maar ook worden de paden ruwer en steiler. Met die hoogtemeters gaat het wel goed komen. Het is hier voortdurend werken geblazen maar mijn energiepeil en moraal blijven de ganse dag op een aangenaam hoog niveau. Rond km 65 krijgen we onze befaamde rivieroversteek. Daar waar mijn medetrailers behoedzaam, blootvoets, kniediep de overkant opzoeken dwars ik zonder pardon, weliswaar met de hulp van een touw, de rivier. Enkele kms verder wacht Carine immers, in haar zalige fauteuil, me op. Even een kleine onderhoudsbeurt en we kunnen weer op jacht. Regelmatig duiken nieuwe azen voor me op die ik telkens wat moed probeer te geven.
Uiteindelijk finish ik 30ste op zo'n 250 vertrekkers. (189 aankomsten) Mijn Garmin geeft 102 km, 3400 hoogtemetets en 11000 verbruikte kcal. Pas onder de douche verschiet ik van mijn gezwollen en verkleurd onderstel. Hopelijk ben ik binnen 3 weken weer paraat voor mijn volgend uitstapje.