Volgende pagina Volgende pagina Vorige pagina Vorige pagina
Finish the Race … walk if you have to, but cross the line if you can. 
COPYRIGHT      MICHA HAVRELUK
Update  19.03.2018
THE FEEL GOOD CLUB ... CLARA PACTA, BONI  AMICI
ELSI  WERELDKAMPIOEN W55 100 km (Seregno - Italië 2012) JACQUES BELGISCH  KAMPIOEN TRAIL M 60 OP DE 50 K (La Roche - 2012)
EDWIN SPARTATHLONFINISHER (Athene - Sparta 2002: 246 KM)
klein, maar fijn... of geen kwantiteit, maar kwaliteit!
Joggingclub RUN & FUN Genk vzw
EEN ENERGIEKE, SYMPATHIEKE HARDLOOPCLUB : VOOR  JOGGERS, WEDSTRIJDATLETEN EN TRAIL RUNNERS VAN ALLE LEEFTIJDEN en NIVEAUS!
Clubfeest Clubfeest Locatie / Trainingen Locatie / Trainingen Home Home Wie zijn wij? Wie zijn wij? Verzekering Verzekering Outfit Outfit Archief Archief Lidmaatschap Lidmaatschap Leden Leden Louis Persoons Memorial Louis Persoons Memorial Coal Miners’ Trail Coal Miners’ Trail Contact Contact PAUL  4DE BELGISCHE PRESTATIE OOIT 6-DAAGSE BALATONFÜRED (HONGARIJE) 528,287 KM  4-10 MEI 2017 PR’S PR’S NIEUWS NIEUWS
DEE BELGISCH REC. 48 U. W50 - 95,482 K en B.R. op 6-daagse met 303,07 km BALATONFÜRED (HONGARIJE) - MEI 2017
12/19.05.2018 EDWIN IN DE PENEDA-GERÊS TRAIL ADVENTURE                           (PORTUGAL) Bijna klaar voor de eerste (nacht)etappe. De voorbereiding was al super.
Etappe 2 overleefd met het glimlach. Het Portugese graniet is hard maar ik ook. De technische afdalingen stellen mijn enkeltje serieus op de proef. Voorlopig houdt ie stand. Weer een kleine 39km en 1600 hoogtemeters in de pocket. Ah ja... dat natuurpark is echt wel mooi.
De koninginne-etappe zit er ook op. Geweldig ruw en groen hier al werd het zicht enigzins beperkt door een niet-aflatend gemiezer. In ruil kregen we een lekker gladde ondergrond. Het moet niet altijd even makkelijk zijn.
Etappe 3. Een kleine 50 km met 2090 hoogtemeters maar vooral veel mooie plekjes en nog aan te leggen paadjes.
Dag 4 Een relatief makkelijke etappe met 1300 hoogtemeters op een kleine 30 km. Onder een stralende Portugese zon was het hoog tijd om dat run and fun shirtje nog eens te laten "schitteren". Zalig om dat zweet nog eens van mijn voorhoofd te voelen parelen. Mijn heupband begint al vrij los te zitten. Like it!
Hola pola... ik sta begot 14 de int algemeen klassement.
De 6de etappe werd als zwaar en technisch aangekondigd met 2000 hoogtemeters op 36 km. Na 1 km sloeg de diesel aan en vanaf dan was het genieten en af en toe een lijkje oppikken. Dus eigenlijk viel het allemaal goed mee. Helaas gaat dat spelleke hier stoppen morgen.
Een "recuperatiedagje" is ook weer vlot overleefd. Ruim 27 km vertier met een 1000 hoogtemeters. Vlot beloopbaar wat mijn geteisterde enkel weet te appreciëren. Iedere finish spijs en drank a volonté. Life is good!
Het zit er op. Een laatste kort maar pittig etappetje was de afsluiter. Vooral bergop voelde ik me enorm in mijn sas. Wat een geweldige week met geweldige mensen.
Peneda-Gerês trail adventure Portugal “Volgend jaar gaan we samen een meerdaags trailtje doen”, lachte Sandro me vorig jaar toe op een gezamenlijk trainingsloopje met de Run en Funners. Aanvankelijk dacht ik dat hij wat grapte, zeker omdat topper Sandro een snelle podiumman is en niet zo zeer het type dat dagelijks obligaat zijn kilometertjes afmaalt. Toch knipte het licht vlug op groen, zodat opperpositivo en man-met-het-gouden-hart Sandro de inschrijving kon doen zodat we een week samen op avontuur konden. Via een omwegje langs de reservelijst krijgen we begin dit jaar de bevestiging dat onze droom bewaarheid ging worden. Helaas sloeg het noodlot toe waardoor mijn kompaan met een ernstige knieblessure moest afhaken. Ondanks die tegenslag bleef mijn enthousiasme intact en wilde ik absoluut de trip Peneda Gerês nationaal park in Portugal maken. De relatief kleine organisatie van Carlos Sa is uitermate vriendelijk, gemoedelijk en behulpzaam. Er wordt voor gezorgd dat we 7 dagen volop konden genieten van het moois en lekkers dat Portugal te bieden heeft. Voor alles wordt gezorgd : slaapgelegenheid met comfortabele bedden, ontbijt, lunch aan ieder finish, diner, uitgebreide bevoorradingen,…. zelfs een ongelooflijk toffe kamergenoot, de Frans- Portugese Paul, waarmee talrijke biertjes worden gedronken maar ook heel wat mee wordt afgelachen en gezwansd. Het wordt een onvergetelijk avontuur over 7 etappes. De eerste etappe is een opwarmertje over 15 km waarbij zo’n 300 deelnemers (33 verschillende nationaliteiten) rond 21h de nacht tegemoet lopen. Het is een gezamenlijke start van 4 verschillende wedstrijden : 4-daagse starter (light-versie), 4-daagse advanced, 7-daagse starter en 7-
daagse advanced. Natuurlijk neem ik deel aan de laatste optie. Het is vrij vlak met amper 200 hoogtemeters. Met mijn beperkte basissnelheid en met in het achterhoofd dat het echte werk nog moet beginnen, loop ik de avondetappe ,met verplichte hoofdlamp, heel behoedzaam, anoniem in het pak hier en daar wat keuvelend met metgezellen. De volgende dagen variëren de etappes tussen 28 en 50 km op een tamelijk ruig terrein. De eerste dagen is het nog wat miezerig waardoor het gevaarlijk lopen was op de gladde rotsen. De talrijke met mos begroeide stenen omwallingen en de groene weides komen me wat Schots of Brits over. Af en toe doorkruisen we verzopen bossen of proberen we een pad te zoeken langs de levada’s die voor plaatselijke watervoorziening dienst doen. Een constante is dat het zelden vlak en dat ons een voortdurend afwisselende looproute wordt voorgeschoteld. Cultuur, geschiedenis, natuur,…alles passeert de revue. Vooral bergop kan ik mij uitleven en af en toe wat spelen met de “concurrentie”. Bergaf is het vooral uitkijken dat mijn zwakke enkel geen grotere averij opliep. Tussen de verschillende etappes is hier en daar busvervoer voorzien zodat we de gelegenheid hebben om alle bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen. Vanaf dag 4 is het volop zon waardoor ik nog meer kan genieten. Na de vierde etappe stel ik tot mijn grote verbazing vast dat ik 14de sta in het algemeen klassement waardoor de competitiedrang enigszins aangemoedigd wordt. Het hoofddoel blijft echter iedere dag heelhuids finishen. 213 km, 9257 hoogtemeters en 29h48m verder is dat hoofddoel bereikt en kan ik met een brede glimlach het strijdtoneel verlaten. Sandro, als ge terug OK zijt, strijden we dan nog een keertje samen?