Update  03.07.2016
klein, maar fijn... of geen kwantiteit, maar kwaliteit!
Joggingclub RUN & FUN Genk vzw
EEN ENERGIEKE, SYMPATHIEKE HARDLOOPCLUB : VOOR  JOGGERS, WEDSTRIJDATLETEN EN TRAIL RUNNERS VAN ALLE LEEFTIJDEN en NIVEAUS!
Clubfeest Clubfeest Locatie / Trainingen Locatie / Trainingen Home Home Wie zijn wij? Wie zijn wij? Verzekering Verzekering Outfit Outfit Archief Archief Lidmaatschap Lidmaatschap Leden Leden Louis Persoons Memorial Louis Persoons Memorial Coal Minersí Trail Coal Minersí Trail Contact Contact
 Site Track Counter
 Joggingclub Genk sitebezoekers sinds 07.09.2011
Finish the Race … walk if you have to, but cross the line if you can. 
THE FEEL GOOD CLUB ... CLARA PACTA, BONI  AMICI
ELSI  WERELDKAMPIOEN W55 100 km (Seregno - ItaliŽ 2012) JACQUES BELGISCH  KAMPIOEN TRAIL M 60 OP DE 50 K (La Roche - 2012)
EDWIN SPARTATHLONFINISHER (Athene - Sparta 2002: 246 KM)
PAUL  ZILVER GREAT ESCAPE TRAIL 163 KM - 5570 HM LA ROCHE-EN-ARDENNE JULI 2016
COPYRIGHT      MICHA HAVRELUK
1949
De voorloper van ASICS, Onitsuka Co. Ltd., werd in 1949 opgericht door Mr Kihachiro Onitsuka in Kobe, Japan. Hij begon met de vervaardiging van basketbalschoenen die waren afgestemd op de eisen van de sterspelers van het steeds populairdere nationale basketbalteam. De eerste schoenen werden ontworpen met een inspringende zool om de werking van de zuignappen op de tentakels van een inktvis te simuleren.
In 1950 was het bedrijf ook wel bekend onder de naam Onitsuka Tiger. De Tiger sportschoen kende zijn eerste grote succes in het jaar daarna, toen de winnaar van de Boston Maraton het merk droeg.
JAREN 60
De Olympische Spelen van Tokyo in 1964 waren de eerste Olympische Spelen die in Azië werden gehouden. Het Japanse damesteam, "de Oriental Witches", won een gouden medaille en zij droegen allen Tiger volleybalschoenen.
Mr Onitsuka begon zijn schoenen op de kaart van de Verenigde Staten te zetten. Tiger schoenen ondergingen verschillende structurele en esthetische veranderingen. In deze periode werden de strepen op de schoenen veranderd in het slankere gestreepte tiger design dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Hierdoor werden de sportschoenen van Onitsuka ook wel "Tigers" genoemd.
JAREN 70
Derek Clayton, gesponsord door ASICS, brak het wereldrecord van 2 uur en tien minuten. In de tweede helft van de jaren 70 verbeterde de functie van sportschoen enorm. Tijdens alle grote toernooien zoals de Olympische Spelen droegen veel atleten ASICS schoenen, waaronder Lasse Viren, die de 5.000 en de 10.000 meter liep en die, ondanks dat hij in de twaalfde ronde van de finale van de 10.000 meter viel, toch nog goud won tijdens de Olympische Spelen in München van 1972. ASICS Corporation werd geboren in 1977, toen Onitsuka Tiger fuseerde met GTO Sports Nets & Sportswear. Het acroniem ASICS ("Anima Sana In Corpore Sano"), wat "Een gezonde geest in een gezond lichaam" betekent, werd gekozen om de filosofie van het bedrijf over te brengen dat sporten de beste manier is om een gezonde en gelukkige levensstijl te creëren.
Tijdens de jaren 70 richtte ASICS zich ook specifiek op het ontwerpen van schoeisel voor dames. Deze historische verbetering in de pasvorm van damesschoenen zorgde er tevens voor dat ASICS vrouwelijke atleten van wereldklasse aantrok.
JAREN 80
De nieuwe sporthelden van de jaren tachtig zorgen ervoor dat men meer aandacht besteedde aan internationale sportevenementen. En net als de vele sporters die nog betere concurrenten bewonderden, bleef ASICS ontwikkelen om een betere schoentechnologie te creëren voor de grote concurrenten. In 1979 richtte de ASICS onderzoeksvoorziening in Kobe een onderzoekslaboratorium op dat exclusief was gericht op het evalueren van sportschoenkenmerken. In 1985 werd dit officieel het Onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van ASICS.
De introductie van het ASICS GEL dempsysteem zette de schoeisellijn volledig op zijn kop. Dit dempsysteem had de mogelijkheid om schokken te absorberen door verticale druk te verspreiden en dit in een horizontaal vlak weg te laten vloeien. Het ASICS GEL dempsysteem voor de voorvoet en achtervoet is op punten met een maximale druk geplaatst om tot een optimale schokabsorptie te komen zonder af te doen aan de stabiliteit van de schoen. Vandaag de dag gebruikt ASICS een groot aantal GEL dempsystemen binnen haar schoeisellijn.
JAREN 90
Eind twintigste eeuw was een spannende tijd voor Japan. Voetbal werd erg populair in de jaren 90. Sprinters schraapten honderden seconden van hun tijden af tijdens wedstrijden en elk jaar werden de wereldrecords verbroken. ASICS introduceerde een aantal technologisch hoogwaardige innovaties in de jaren 90 en vestigde zichzelf als technologisch leider binnen de industrie: DuoSole, AHAR Heel Plug, Trusstic Systeem, Wet Grip Rubber, RhynoSkin, en DuoMax. In 1994 introduceerde ASICS het succesvolle GEL- KAYANO, wat een ware maatstaf werd in zijn klasse.
Het nalatenschap van de innovatie van ASICS duurt voort in het nieuwe millennium. Door het gloednieuwe Onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Kobe, Japan, bleven de wetenschappers van ASICS de grenzen van de prestaties, het comfort en de pasvorm van hun schoeisel verleggen. De toewijding van ASICS tot atleten als antwoord tot hun behoefte aan flexibel, lichtgewicht, comfortabel en stabiel schoeisel heeft tot een groot aantal baanbrekende kenmerken geleid, waaronder: Gender Specific Space Trusstic, SoLyte midsole, Impact Guidance System, Biomorphic Fit en verbeterde Discrete GEL systemen. In 2007 leidden de inspanningen van Asics tot de introductie van de GEL- KINSEI, welke wereldwijd werd beschouwd als de meest geavanceerde hardloopschoen ooit gemaakt.
In 2007 overleed Mr Onitsuka, de man die het grote verhaal van ASICS ooit begon en die gemist wordt door al diegenen die hem kenden en met hem hebben gewerkt. Zijn nalatenschap zal voortleven in het succes dat zijn geliefde bedrijf geniet. Degenen die nu voor het verder opbouw van dit succes zorgen blijven bij zijn motto: om schoenen te maken die voldoen aan de behoeften van de sporter om prestaties en comfort te verbeteren en blessures te voorkomen.
VANDAAG
ASICS staat als onbetwist vooraanstaand merk voor hardloopschoenen voor zowel fanatieke sporters als professionele atleten vooraan de wereldmarkt van sportprestaties. Of het nu een professioneel sportevenement betreft, de Olympische Spelen of gewoon een rondje in het park, ASICS is dé keuze bij uitstek voor de doorgewinterde hardloper voor een optimaal comfort, perfecte steun en een prachtige tijd. De recentelijke 10-jarige jubilea van haar twee vooraanstaande, prijswinnende schoenen, de GEL-NIMBUS en de GEL-KAYANO, tonen de levensduur en toewijding die het merk toebedeeld krijgt door sporters overal ter wereld.
Buiten de hardlooparena heeft ASICS ook stappen gezet binnen de ontwikkeling van ander schoeisel. De revolutionaire ASICS rugby- en footballserie bevat als allereerste merk technologieën om blessures te voorkomen. ASICS is ongekend voor technische superioriteit en een robuuste kwaliteit. Deze maatstaven hebben het bedrijf in 1949 op de kaart gezet en zullen pijlers van het merk blijven terwijl het in de 21ste eeuw blijft innoveren en doorontwikkelen.
ASICS